Sajtómúzeum

a sajtó

források

impresszum


Források

Tartalom
  1. Összefoglaló sajtótörténeti munkák és bibliográfiák
  2. Résztanulmányok és folyóiratcikkek
  3. Sajtóelmélet, műfajok

Az alábbi lista válogatás  a magyar sajtótörténet, és azon belül a Sajtómúzeum gyűjtőkörét képező korszak alapvető szakirodalmi forrásaiból.

Az itt felsorolt művek elsősorban a Sajtómúzeum tervezett tartalmához illeszkedő háttérismereteket tartalmaznak, illetve olyan alapvető források, melyek mindenképp előkerülnek a sajtótörténet, művelődéstörténet oktatása során. Többségükben történeti és elméleti források, de feltüntettük az alapvető fontosságú bibliográfiákat is.

A felsorolt művek jelentős része elérhető az interneten - illetve elérhetővé tétele tervbe van véve. A nem az OSZK elektronikus gyűjteményeiből hivatkozott internetes forrásoknál külön kiemeljük az online változat szolgáltatóját.

Jelenleg három nagy csoportba osztottuk az itt említendő munkákat. Az összefoglaló jellegű művekben minden érintett korszakra nézve találhatók források. A kisebb közleményeket, illetve az egy adott kiadvánnyal, intézménnyel ill. személlyel foglalkozó írásokat soroltuk a második csoportba. A harmadik tematika a sajtó egyes speciális részkérdésével foglalkozó tanulmányokat tartalmaz.

1. Összefoglaló sajtótörténeti munkák és bibliográfiák.

Sajtómúzeum Készült az ISZT támogatásával
az Országos Széchényi Könyvtár • Magyar Elektronikus Könyvtár Osztályán © 2007